Anterior
Següent

La lluita pel Banc Expropiat #TornemAlBanc (1 de 14 )

Data: 29/05/2016 Compartir al Facebook

Centenars de persones van protestar per reobrir el “Banc expropiat”. El banc va ser desallotjat el passat dia 23 de maig de 2016 pels Mossos d’Esquadra per ordre del jutge. Els manifestants van anar arribant i omplint els carrers que envolten aquest local i d’altres es concentraven a la pl. de la Revolució seguint la convocatòria. El punt en qüestió estava vigilat pels agents de l’ARRO dels Mossos d’Esquadra bloquejant tots els accessos i seguit per l’helicòpter de la policia catalana.

Quan van tocar les dotze del migdia els participants de la protesta és van acabar de repartir pels quatre accessos. Els manifestants portaven disfresses variades o mascares amb la fotografia del propietari del local i alguns duien també estris com pistoles d’aigua per remullar els agents dels Mossos d’Esquadra. En tot moment els manifestants van estan cridant diferents lemes, tant de record i solidaritat amb d’altres casos polèmics com el d’Ester Quintana, Patrícia Heras i Juan Andrés Benitez, com de protesta.

Quan faltava poc per les 14h van començar a utilitzar les pistoles d’aigua contra els agents, juntament amb llançaments d’ous i farina, en el mateix moment els agents van realitzar les primeres carregues. A les 14:45 agents de la BRIMO arribaven al punt per reforçar la seguretat, però quan eren prop de les 15h els manifestants van realitzar una pausa per dinar.

Per la tarda és va convocar una protesta a les 18h que sortia de la plaça de la Revolució i va recórrer diferents carrers del barri. Un cop la manifestació va arribar a la plaça Rovira i Trias va ser desconvocada.

A les 19:45 van començar a reunir-se manifestants que van seure en el carrer de la Mare de Deu dels Desemparats, continuant la lluita i cridant lemes contra la manipulació i/o desinformació dels mitjans envers la protesta. La asseguda no va deixar de costat el caràcter festiu i va convertir els lemes habituals com “La premsa apunta, la policia dispara” en una versió cantada acompanyats d’una guitarra.

Un cop els agents dels Mossos van enretirar-se del punt els manifestants van arribar fins la porta del banc on van acampar i fer nit.

© Andreu Giménez Fotògraf 2006 - 2018 Tots els drets reservats.

Queden prohibides sense permís de l’autor, la reproducció i/o distribució, parcial o total del contingut inclòs dins d’aquest web.

Disseny : Andreu Giménez Gutiérrez