Anterior
Següent

Ni UE ni Capitalisme: Poder Popular (1 de 17 )

Data: 01/05/2013 Compartir al Facebook

La manifestació alternativa convocada a Barcelona ha reunit diversos milers de persones, 15.000 segons organització i 6000 segons els Mossos d’Esquadra, convocats per diversos moviments socials no majoritaris. La mobilització va començar a les 18:30 un cop finalitzada la lectura del manifest.

Durant la marxa és van cridar diferents lemes i mostrar multitud de pancartes, el recorregut d’aquesta va ser de la plaça dels Països Catalans fins els Jardinets de Gràcia, visitant la seu del Partit Popular, lloc on van cremar un ninot recreant el president del govern Mariano Rajoy, en aquest moment va ser quan els agents antiavalots van prendre posicions per si calia carregar, però la marxa va continuar, durant el recorregut algunes oficines bancàries van rebre cops contra els vidres o pintures. Quan la manifestació creuava Rambla Catalunya, la Policia va dividir la manifestació en tres trams, el primer va poder finalitzar a la seu de CIU amb normalitat, el segon va creuar el cordo dels Mossos, moments després arribant on estava el primer, en aquell moment finalitzava la lectura del manifest i el tercer grup va baixar per Balmes.

Un cop desconvocada la manifestació la gent va marxar la majoria baixant pel carrer Pau Claris. En aquell moment va ser quan els antidisturbis van carregar per dispersar i dissoldre els manifestants.

El balanç de la manifestació és d’un increment en participació respecte anteriors anys, no sols aquesta, la resta de mobilitzacions realitzades durant el mati també ho han viscut i l’actuació policial finalitza amb tres persones detingudes, dues activistes i una tercera que tenia una ordre de cerca judicial.

Per aquesta manifestació Interior ha destinat tots els agents de la Brigada Mòbil (BRIMO), els de les Àrees Regionals de Recursos Operatius (ARRO) i un helicòpter.

© Andreu Giménez Fotògraf 2006 - 2018 Tots els drets reservats.

Queden prohibides sense permís de l’autor, la reproducció i/o distribució, parcial o total del contingut inclòs dins d’aquest web.

Disseny : Andreu Giménez Gutiérrez