Anterior
Següent

Desobediència 2014 (1 de 27 )

Data: 29/03/2014 Compartir al Facebook

Milers de persones protesten pel centre de Barcelona contra les retallades en les llibertats i en suport amb els encausats pel setge al Parlament de 2011. Aquesta doble convocatòria va mobilitzar 4.000 persones segons la Guàrdia Urbana i 12.000 segons els organitzadors. Sota el lema “Desobediència 2014” i “Jo també estava al Parlament” els manifestants van anar de pl. Catalunya fins l’Arc del Triomf per la Gran Via.

En aquesta mobilització s’hi van sumar multitud de col•lectius com: Comissió de la Defensa del Col•legi d’Advocats de Barcelona, Iaioflautes, Greenpeace, Associació STOP Bales de Goma, SOS Racisme Catalunya, Feministes Indignades, Dempeus per la Sanitat Pública, entre molts més, tots ells amb la mateixa voluntat.

Durant el recorregut és van fer pintades en algunes seus bancàries i crits de lemes com “Jo també estava al Parlament”. Un cop la manifestació va arribar a la Via Laietana a l’altura de la seu de Foment del Treball alguns manifestants van llençar alguns objectes als agents antidisturbis, aquets van respondre per megafonia que s’aturessin els llançaments, posteriorment l’avís va ser d’una carrega policial imminent que va arribar de la part alta de Via Laietana on estava la pancarta i van carregar contra la capçalera.

Iniciades les carregues també comencen les carreres de la gent pels carrers propers, els furgons dels Mossos d’Esquadra recorrien la Via Laietana dispersant la gent utilitzant el canó de so i les sirenes. Alguns manifestants utilitzaven els contenidors per generar barricades i d’altres els prenien foc.

En aquest operatiu van participar-hi més d’un miler d’agents dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana.

© Andreu Giménez Fotògraf 2006 - 2018 Tots els drets reservats.

Queden prohibides sense permís de l’autor, la reproducció i/o distribució, parcial o total del contingut inclòs dins d’aquest web.

Disseny : Andreu Giménez Gutiérrez